CATERINA MAGDALENA
CATERINA MAGDALENA

2009. január 29., csütörtök

Tengernyi vágy - 2.rész

Kavarogtak gondolatai, amikor Adam hirtelen odalépett a lányhoz és megcsókolta. Forrón, szenvedélyesen adta át Laura az érzésnek …
-Laura …Laura …
Hirtelen a lány kinyitotta a szemét és csak akkor döbbent rá, hogy mind ezt csak álmodta.
-Laura el fogsz késni a munka helyedről- figyelmeztette Paula a lányt.
Paula Hertez Laura Elena nővére volt. Bár igaz, hogy ikrek voltak a lányok, mégis különbözött a természetük. Míg Paula egy kicsit forróbb vérű volt, vehemensebb, addig Laura Elena visszafogottabb és szerényebb volt mindenben.
-Megint azt álmodtam Laura. Ugyanazt- ült fel a lány álmos szemekkel az ágyban, majd folytatta.
-Újra átéltem a találkozásunkat és…
-Na nem. Ezt már nem hiszem el- hitetlenkedett Paula
-Még 3 hónap után is ő jár a fejedben?-nézett a testvérére ledöbbenve a lány.
-Talán egy kicsit összekaphatnád magad. Nem is tudom –járkált a lakásban gondolkozva Paula, majd hirtelen mint aki megvilágosodik, felnézett.
-Igen, igen. Eljössz velem –és egy széles mosoly jelent meg az arcán.
-Hova kellene nekem menni? –nézte testvérét kérdőn Laura.
Paula az ágy szélére ült, megfogta testvére kezét, majd folytatta.
-Egy pár nap múlva Rióba kell utaznom. Tudod amikor George a férjem meghalt, rám hagyott mindent és még mindig nem értek az üzleteivel kapcsolatban sok mindent. Te segíthetnél nekem. Ott lennél velem és tanácsokat adhatnál, ha más nem is, kioktatsz. Maximum nem fogadom el őket. Na? Mit szólsz hozzá? –kérdezte izgatottan és hatalmas mosoly kíséretében a lány.
-Nem is tudom –mentegetőzött.
-Itt ez a hatalmas ház, amiben élsz, én csak úgy ide csöppentem hozzád…
-Igen … de csak azért, hogy ne legyek egyedül és te sem vagy az- nyugtatta Paula a testvérét.
-nem hiszem, hogy annyira jó társaság lennék…
Paula hírtelen felpattant az ágy széléről és dühösen Laura felé fordult.
-Na tudod mit hugicám? Jössz és kész. Nincs mellébeszélés és kifogás –majd hírtelen kisietett Laura szobájából, de az ajtóban még megjegyezte hangosan.
-Ha enni akarsz fél óra múlva reggeli!
Laura fújt egy nagyot és bosszantotta nővére erőszakos természete. Honnan tudja, hogy mi kell neki!? Hogy mi jó neki!? Bosszankodott magában és a zuhanyzó felé vette az irányt.
Nem sokkal később az ebédlőben reggeliztek ketten. Laura szeretett élni és mindig is azt szerette, ha tele van az étkezéseknél az asztal ennivalóval.
-Na látom megint hadsereget vársz- gúnyolódott Laura.
-Igen, jól mondod. Hadsereget. És a hadsereg én vagyok, úgy hogy ne is állj ellent. Jössz velem Rióba.
-De minek menjek én Rióba? Elárulnád?
-Majd meglátod. Tartogatok számodra egy kis meglepetést. Elárulni nem fogom, ezt előre megmondom. Annyi biztos, legalább kimozdulsz ebből a hatalmas házból. Itt a birtokon nincs semmi ilyenkor. Már ősz van, viszlek oda ahol nyár van. Kell a pihenés neked is. Na persze nekem meg a segítség –mosolyodott el huncutul Paula aki idő közben befejezte a reggelit.
-Az irodában várlak. Kérlek siess, mert értekezlet lesz egy óra múlva –közölte a lány testvérével, és egy lendülettel elhagyta az ebédlőt.
Laura nem evett valami túl sokat, ellenben a nővére. Paula 10 perccel hamarabb született meg és mindig is ő volt a testvérek között a határozottabb. Amikor megjelenik valahol, szinte forr a levegő a személyiségétől. Néha egy kissé kihívóan viselkedik, ezért akad egy-egy vetélytársa, legyen szó bármiről. Ő szereti a kihívásokat, szembe néz velük. Ellentétben Laura, aki szinte állandó fél a kudarcoktól. Fél elesni, mert nem tudja, vajon képes lesz-e valaha felállni az életben.
A lány gondolatai újra elkalandoztak Adam Costa felé. Nem tudta mi van a férfival. Eltöltöttek egy csodálatos napot, éjszakát, majd később hiába kereste. Soha nem vette fel többet a telefont. Amikor is egyszer a két lány elmentek vacsorázni egy vendéglőbe és az egyik asztalnál megpillantotta szemeivel Adamat … egy hölgy társaságában. Akkor Laura szíve összeszorult és hirtelen megállt. Adam észrevette a lányt, nem lehetett nem észrevenni őket, hisz Paula akkor is hozta a formáját. Laura el akart tűnni, hogy a férfi ne vegye észre, de már akkor késő volt. Adam felállt az asztaluknál és a lány felé indult. Ekkor Laura kisietett az étteremből. Adam pedig amikor észrevette, hogy a lány menekülni akar előle, kirohant utána…
folyt.köv...

2 megjegyzés: